Vanlige spørsmål om CISV

CISV Norge

CISV er en religiøst og politisk uavhengig barne- og ungdomsorganisasjon som arbeider for fred ved å skape større forståelse mellom mennesker fra ulike kulturer og nasjoner.

Vanlige spørsmål om CISV

Hva betyr navnet CISV?

Navnet CISV er opprinnelig en forkortelse for Children’s International Summer Villages, et navn som på 1950-tallet, da CISV ble opprettet, speilet CISV som organisasjon. I årenes løp har vi utviklet flere programmer og prosjekter enn bare village (barneleir), og vi har derfor valgt å bare hete CISV.

 

Må jeg være god i engelsk for å engasjere meg i CISV sine internasjonale leirer og prosjekter?

Nei, det må du ikke. Det er deltakere fra mange ulike land og med stor variasjon i engelskkunnskap – noen kan ikke engelsk i det hele tatt! Men du kommer til å være bedre i engelsk når du kommer hjem!

 

Kan jeg prøve meg på CISV før jeg blir med på en større leir?

Absolutt, det anbefaler vi til og med at du gjør! Vi har mange lokale aktiviteter og kortere leirer som du kan være med på.

 

Hva koster det å være med i CISV Norge?

For å være medlem i CISV Norge må du betale en medlemskontingent på kr. 50,- i året. Utover dette er det ulike kostnader på våre leirer og prosjekter. Pris for å delta på leirer 2019 blir først vedtatt på Representantskapet 2018 i midten av november. Prisene vil nok være omtrent like prisene for 2018, som du kan finne her for å få et inntrykk av prisnivået. Kostnadene inkluderer alt på leiren, en effektpakke for deltaker og ledertrening for delegasjonslederen (om man reiser som delegasjon på Barneleir, Step Up eller Interchange) og delegattrening (Step Up, enkelte Youth Meeting og Seminarleir), mens reise vil komme i tillegg. Enkelte lokallag opprerer med fastpris så dette er også noe du kan kontakte ditt lokallag om.

 

Jeg vil være med i CISV! Hva gjør jeg?

Gå inn på www.cisv.no og trykk på knappen ”Bli medlem!”. Etterpå kan du gå inn på www.cisv.no/lokallag for å finne kontaktinformasjonen til ditt lokallag.

 

Vi har venner som er engasjert i CISV og nå har vårt barn blitt veldig nysgjerrig på CISV. Hvordan går vi frem for å engasjere oss?

CISV er en organisasjon som driver med fredsutdanning, og som finnes i mange ulike land, men vår virksomhet går ut fra lokallagene. Du blir medlem i et lokallag nært der du bor, og deltar i aktiviteter som det lokallaget arrangerer eller deltar i. Derfor er det lurt å ta kontakt med ditt lokallag for å høre hvordan du kan engasjere deg i CISV. Du finner kontaktinformasjonen her: www.cisv.no/lokallag

 

Jeg lurer litt på prosessen rundt selve søkingen. Hvor kan jeg finne mer informasjon?

Du kan lese dette innlegget: https://cisv.no/2018/10/02/soknadsskjema-for-2019/
Og denne spørsmål og svar-siden som er mer rettet direkte mot søking på programmer:

Søknadsskjema for 2019