Mosaikkprisen 2010: Vinneren er kåret

CISV Norge

CISV er en religiøst og politisk uavhengig barne- og ungdomsorganisasjon som arbeider for fred ved å skape større forståelse mellom mennesker fra ulike kulturer og nasjoner.

Mosaikkprisen 2010: Vinneren er kåret

Bildet er tatt av Ole Kristian Trana, Østlandets Blad

I 2009 opprettet Mosaikkomiteen en pris som årlig skal deles ut til et prosjekt, aktivitet, idé, gruppe eller person som har jobbet aktivt for Mosaikk. Formålet er å fremheve og rette fokus på gode tiltak som skjer rundt i lokallagene i løpet av et år. Kanskje kan prisen også inspirere til enda flere Mosaikkaktiviteter og –prosjekt?

Mosaikkomiteen fikk mange gode nominasjoner til årets Mosaikkpris. Det var alt fra større aktiviteter inspirert fra CISV International til ildsjeler som jobber for å spre CISV i lokalmiljøet. Komiteen synes det er positivt å se at Mosaikk begynner å bli en integrert del i flere lag. Slik kan vi virkelig vise oss som aktive verdensborgere!

Årets vinner ønsket å jobbe med forståelse og toleranse på tvers av nasjonale og kulturelle grenser på et lokalt nivå. Ideen ble utviklet under en mosaikkaktivitet på NEO 2009 og ble gjennomført i mars i år. Prosjektet involverte både voksne og barn. Prosjektet var et samarbeid mellom CISV, asylmottak, voksenopplæring og kulturskole.

Mosaikkomiteen applauderer at prosjektet tar i bruk det internasjonale CISV-temaet for 2010, mangfold, gjennom å engasjere folk i ulike aldre og på tvers av kulturell bakgrunn. Samarbeid mellom andre lokale organisasjoner er et av målene innenfor programmet Mosaikk. Vinneren setter et godt eksempel på at store prosjekter kan utføres i mindre lokallag. Mosaikkomiteen legger også vekt på at vinneren allerede har gjennomført et nytt stort prosjekt og planlegger flere til neste år. Som en effekt av vinnerprosjektet har dessuten CISV blitt en kjent organisasjon i kommunen. Årets vinner inspirerer andre til å skape god Mosaikk i lokalsamfunnet!

Årets vinner er Marthe Norbye Dybos og Follo lokallag for Internasjonalt Karneval i Ås. Mosaikkomiteen gratulerer!

Her er noen av de andre nominerte som Mosaikkomiteen ønsker å fremheve spesielt:

Fredsringen: En idé av André Skeie og Freja Lina Hule.
Ønsket å skape engasjement rundt temaet fred hos mannen i gata i forbindelse med FNs internasjonale fredsdag 21. september. Sammen med en gruppe engasjerte frivillige gjennomførte de en markering på til sammen syv ulike t-banestasjoner i Oslo, hvor de diskuterte ulike problemstillinger knyttet til temaet med tilfeldige forbipasserende.

Verden rundt: Aktivitet under Verden i Oslo
Lederne på ViO skapte en stor aktivitet der deltagerne dro fra land til land og ble utfordret både gjennom refleksjon og sanseinntrykk. Aktiviteten spilte på historie, kultur og mangfold. Aktiviteten ble delt med senere prosjekter Verden i Bergen og Verden i Skedsmo, også her gjennomført med stor suksess.

9/11: Markering ved summercampdeltakere fra Hordaland
Ungdommene var samlet på post camp 11. september og ønsket å bruke anledningen til å engasjere folk i lokalmiljøet. De gjennomførte en markering på det lokale kjøpesenteret, med det mål å minnes alt det gode i verden på dagen som mest bringer minner om terror og frykt. Ungdommene planlagte og gjennomførte markeringen på egenhånd.

Tekst av Ragnhild Mjønner og Inger Berit Hagen, Mosaikkomiteen

Publisert 31. oktober 2010, 20:18 · Kategori: CISV, Fredsutdanning, Mangfold, Mosaic

Merker: ,

Legg igjen en kommentar

E-postadressa di blir aldri publisert eller delt. Obligatoriske felt er merka *