Informasjon om CISV og COVID-19

På denne siden finner dere viktig informasjon om CISV og COVID-19.

CISV International har avlyst alle internasjonale CISV-programmer sommeren 2020.

CISV Norge jobber med å få mer informasjon om hvordan vi skal ivareta de som skulle deltatt på leir i sommer, med tanke på muligheten for alternative CISV-opplevelser, anledning til å få delta neste år og tilbakebetaling av eventuelle utgifter.

Nedenfor finnes det mer detaljer om hva dette innebærer for deltakere og foresatte.

 

Oppdatert 30.03.2020.
Denne siden oppdateres løpende. 

Foto: CDC, Alissa Eckert

CISV International har avlyst alle internasjonale CISV-programmer sommeren 2020. Informasjonen ble kommunisert ut til alle CISV-land lørdag 28. mars.

Vi i CISV Norge jobber tett med CISV International med å få mer informasjon om hvordan vi skal ivareta de som skulle deltatt på leir i sommer, med tanke på muligheten for alternative CISV-opplevelser, anledning til å få delta neste år og tilbakebetaling av eventuelle utgifter.

CISV Norge og fylkes- og lokallag vil fortløpende komme med oppdateringer rundt dette til våre medlemmer.

Det er svært viktig at dere ikke avbestiller reisen ennå. Dette er fordi man vil få utgiften dekket av forsikring om UDs reiseråd fraråder reise i den perioden billettene er bestilt.

Vi vil komme med mer informasjon om dette når vi vet mer.

Følgende arrangementer er også avlyst:

  • SUDT Øst, Vest og Øst 2
  • LTS
  • YMT
  • NJC
  • Alle internasjonale leirprogram som skulle avholdes i påsken

I henhold til Helsedirektoratets anbefalinger fraråder vi lokal aktivitet frem til 14. april.

 

VIKTIG: For disse arrangementene kan dere kansellere reisene som var bestilt
Vi oppfordrer alle som skulle på noen av de avlyste seminarene eller programmene i påsken til å kansellere reisene som er bestilt, og prøve å kreve tilbake flyplassavgifter og andre utgifter det er mulig å få refundert.

 

Mer informasjon vil komme så fort vi har det.

Lokallag, foreldre og deltakere: Ta kontakt med kontoret (norway@cisv.org) hvis du har noen spørsmål som du ikke finner svar på her.

Helseråd: Vi oppfordrer folk til å finne informasjon via Verdens helseorganisasjon (WHO) (https://www.who.int/), Folkehelseinstituttet (FHI) (https://www.fhi.no/) og andre offisielle og pålitelige kilder, for eksempel offisielle råd fra myndighetene.