Seminarleir gir deg mulighet til å utfordre dine samarbeidsevner. Å dra på seminar gir deg nye perspektiver gjennom dype diskusjoner, samarbeid på tvers av kulturer og de utfordringer som oppstår underveis. Men du opplever også samhold, latter og vennskap.

– Edmund Finseth, deltaker på seminarleir i Nederland i 2018

Seminarleir er et tre uker langt leirprogram for 16-17 åringer der ungdommene som deltar selv har ansvar for leirens tema, beslutningsprosesser, dagsplan og innhold. Rundt 25 deltakere fra 10-15 ulike land bor og lever sammen i tre uker. Seminarleir en intensiv interkulturell opplevelse der ungdommene lærer seg å samarbeide, å ta ansvar, diskutere aktuelle tema og håndtere konflikter som oppstår. En voksen stab på 4-5 personer bor og lever med deltakerne på leiren og skal hjelpe ungdommene med å få til det de ønsker for leiren.

 

Fordi det er opp til deltakerne selv å bestemme hvordan hver dag skal se ut, blir hver seminarleir helt unik. Deltakerne har ansvar for å planlegge dagsplanen, holde aktiviteter for hverandre, lage maten, rydde og vaske, arrangere “camp meetings” dersom det er noe leiren må diskutere og håndtere eventuelle konflikter. Seminarleir er et utfordrende og utviklende leirprogram for alle som deltar.