CISV Norge til Midtøsten

CISV Norge

CISV er en religiøst og politisk uavhengig barne- og ungdomsorganisasjon som arbeider for fred ved å skape større forståelse mellom mennesker fra ulike kulturer og nasjoner.

CISV Norge til Midtøsten

CISV Norge var en uke i Istanbul sammen med Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) og CISV Jordan for å planlegge et fremtidig samarbeid for ungdom. Fra CISV Norge deltok Marie Elise Aarrestad (leder Juniorkomiteen), Anne Kristine Giltvedt (Utviklingsansvarlig, Sentralstyret) og Andreas Mjelva (daglig leder). I tillegg deltok Idunn Aamnes Mostue (leder Juniorkomiteen) på LNU sitt eget kurs. Hele turen var støttet av LNU. I 2014 planlegger CISV Norges Juniorkomité å søke om støtte fra LNU for å gjennomføre det første samarbeidsprosjektet mellom CISV Norge og CISV Jordan. Prosjektet er styrt av juniorer for juniorer – i begge land og vil være på høsten. Målet med samarbeidet er blant annet å styrke ungdomsengasjementet i de to organisasjonene, lære av hverandre og ta opp globale temaer som er spesielt relevant for de to landene. Høres dette spennende ut så gjelder det å følge med i 2014!

Istanbul1

CISV Norge og CISV Jordan

Så hva gjorde vi da egentlig i Istanbul? Idunns historie får du nok høre fra den kanten, for der har ikke jeg noe oversikt. Men resten av oss, vi så hvertfal mye til veggene på innsiden av hotellets møterom! Det er produktivitet det!

I løpet av 5 dager i Istanbul jobbet Marie Elise, Andreas og Anne Kristine med tre herlige, intelligente og initiativrike ungdommer fra Jordan som alle var engasjerte i Junior Branch i CISV Jordan. Målet vårt var å  undersøke om vi kunne finne et samarbeidsprosjekter for årene som kommer. I streng regi av Andreas ble dagene brukt til å gå over forventinger, ønsker, mål og fremtidsvisjoner. Vi sammenlignet og samarbeidet, kom med kritisk analyse av begge organisasjoner og fant fort felles grunn å jobbe på. Vi ble etter lange dager enige om at vi ønsket at det første samarbeidet vårt vil være å la juniorer fra begge land samarbeide om et seminar med deltakere og stab fra både CISV Jordan og CISV Norge.  Blir det vellykket ser vi ikke bort ifra nye spennende samarbeid mellom organisasjonene.

 

LNU og Midtøsten

Samtidig som tre fra CISV Norge og tre fra CISV Jordan jobbet med å utarbeide en plan for et samarbeid deltok Idunn sammen med Shireen Abbas fra CISV Jordan på LNU sitt eget kurs. ’’Global Youth Partnership in Middle East and North Africa (MENA)’’ er resultatet av LNUs ønske om å skape en plattform der organisasjoner med felles prosjekter eller som er i starten av et prosjekt i MENA regionen, kan møtes å utveksle kunnskap og erfaringer.

Konferansens mål var å bygge internasjonal kontakt, styrke samarbeid og muligheter til å kjøre felles prosjekter mellom de deltagende barne- og ungdomsorganisasjonene. Gjennom ulike foredrag, aktiviteter og diskusjoner hadde vi som deltakere sjansen til aktivt å utveksle erfaringer og lære av hverandre. Med en representant fra CISV Norge og en fra CISV Jordan, fikk vi muligheten til å sanke inn ny kunnskap om hvordan andre samarbeidsprosjekter i andre organisasjoner har fungert. Dette er noe som senere vil komme oss til nytte ved vårt videre samarbeid.

I tillegg til å lære av andre fikk vi som CISV deltakere muligheten til å kjøre en egen aktivitet under konferansen. Vi snakket da først litt om hva vi som organisasjon jobber for samtidig som vi viste dem hvordan dette gjøres gjennom å la de delta i en aktivitet om konkurranse og samarbeid. Med god respons fra de andre deltakerne, var vi begge fornøyd med egen innsats!

Fremover

I 2014 planlegger CISV Norges Juniorkomité å søke om støtte fra LNU for å gjennomføre det første samarbeidsprosjektet mellom CISV Norge og CISV Jordan. Prosjektet er styrt av juniorer for juniorer – i begge land og vil være på høsten. Målet med samarbeidet er blant annet å styrke ungdomsengasjementet i de to organisasjonene, lære av hverandre og ta opp globale temaer som er spesielt relevant for de to landene. Høres dette spennende ut så gjelder det å følge med i 2014!

Alle var enige om at det hadde vært en fantastisk inspirerende, lærerik og ikke mist gøyal tur.

Publisert 28. november 2013, 15:29 · Kategori: CISV Norge

Legg igjen en kommentar

E-postadressa di blir aldri publisert eller delt. Obligatoriske felt er merka *