Arbeidsuke på CISV-kontoret

CISV Norge

CISV er en religiøst og politisk uavhengig barne- og ungdomsorganisasjon som arbeider for fred ved å skape større forståelse mellom mennesker fra ulike kulturer og nasjoner.

Arbeidsuke på CISV-kontoret

I desember hadde Ida Fjellvær sin arbeidsuke her på CISV-kontoret. Her kan dere lese mer om hennes egne opplevelser på Fredshuset. 

På tirsdag kom jeg til Fredshuset rundt halv elleve. Jeg ble veldig godt tatt imot, og ble vist rundt på Fredshuset. Min første oppgave var å trekke dagens vinner i CISV sin julekalender, før vi hadde mandagsmøte på en tirsdag. Etter møtet satte jeg i gang med jobben min denne uken, som var å lage noen plakater om CISV for barne- og ungdomsskoleelever. Tirsdag lagde jeg bare noen skisser, som Andreas så over på slutten av dagen ( for han i hvertfall). Etter klokken fire var det vel egentlig ikke så mye mer CISV-arbeid som ble gjort, ettersom jeg hjalp til med å organisere fakkeltoget til Norges Fredsråd for å hedre fredsprisvinnerne. Da klokken nærmet seg halv seks, tok jeg og noen jenter fra Norges Fredsråd høyttalere og fakler i en taxi, og kjørte til Jernbanetorget. Vi rigget opp til appeller og utdeling av fakler, og da appellene var ferdig, samlet vi sammen «saueflokken» og gikk i tog til Grand Hotell. Der hyllet vi fredsprisvinnerne med fakler og hurrarop, før vi ryddet sammen alle faklene og dro tilbake til Fredshuset og så hjem.

Trekking av julekalenderen

julekalender

Fakkeltoget oppover Karl Johan

IMG_6243

Fredsprisvinnerne utenfor Grand Hotel

IMG_6303

 

 

På onsdag kom jeg til Fredshuset rundt halv ti. Jeg jobbet med plakatene og førte inn skissene på PC. Frem til omtrent klokken ett var det ingen andre enn CISV her, så det var veldig rolig. Klokken ett derimot, kom alle sammen som jobber på Fredshuset pluss noen andre som ville møte OPCW. OPCW kom litt før klokken to med en delegasjon på tre personer. Generalsekretærenvar ikke med, men det var blant annet Scott Cairns som leder oppdraget deres i Syria. De gikk først rundt og snakket med folk før de satte seg ned i seminarrommet, svarte på spørsmål og fortalte om OPCW. Det er ganske kult at jeg har hilst på en fredsprisvinner! Det kom veldig interessante spørsmål og svar, og jeg lærte masse om OPCW og hva de gjør. De skulle egentlig dra klokken tre, men det virket som de glemte det, fordi de ble opptatt med å prate med alle som var der. De rakk til og med å etterlate et håndavtrykk på Fredshusets «wall of fame» og vi måtte selvfølgelig ta masse bilder. TV 2 var der også, så de måtte jo filme masse. Da de hadde dratt var det bare å gjøre ferdig skissene, brette noen ark og legge dem i konvolutter.

Andreas (Daglig Leder CISV Norge), meg, Scott Cairns (OPCW), Sabine (EVS CISV Norge), Awal (OPCW) og Ine (President CISV Norge) 

IMG_6324 (2)

Meg, Scott (OPCW), Awal (OPCW)

IMG_6326

Lars (Nei til Atomvåpen) intervjuer OPCW

IMG_6347

OPCW og «Wall of Fame» på Fredshuset

IMG_6411

 

På torsdag kom jeg til Fredshuset omtrent ti over åtte. Da var det selvølgelig ingen andre på kontoret, så jeg satte meg på en kafé. Jeg gikk til kontoret litt før ni, og da var både Andreas og Sabine der. Litt etter ni hadde jeg et skype-møte med Camila fra Informasjonskomiteen hvor vi snakket om plakatene. Hun ga meg noen tips og oppgaver om hva jeg måtte gjøre videre, og så satte jeg igang med å ordne med bilder og overskrifter o.l. Diana var syk, så jeg brukte pulten hennes, og senere PCen hennes da min ikke virket helt som den skulle. Det var veldig mye greiere å jobbe med to PCer, da PCen min virket igjen, fordi da slapp jeg å gå frem og tilbake så mye. Da jeg var ferdig med andreutkastet av plakatene, sendte jeg dem til Camila. Etterpå hjalp jeg Sabine med bestillingene av effekter fra nettbutikken, før jeg igjen satt med konvoluttene. Jeg ble ikke ferdig denne gangen heller, men det var fordi vi ikke hadde nok konvolutter.

Lage plaketer på CISV-kontoret

IMG_6399

 

Fredag var den siste dagen min. Jeg kom tidlig da også, men ikke så tidlig som på torsdag. Heldigvis kom Andreas bare noen minutter etter meg, så jeg slapp å vente lenge. Det førse vi gjorde var at jeg intervjuet Andreas til presentsjonen jeg skal ha på skolen i neste uke. Kl 10 hadde jeg skype-møte med Kristian fra Informasjonskomiteen om plakatene, og vi endte opp med en nestenferdig plakat og et nestenferdig flygeblad. Etter møtet var jeg ferdig med hovedoppgaven min for uka, så da var det bare å vende tilbake til konvoluttene. Vi hadde fortsatt ikke kjøpt flere konvolutter, så Sabine og jeg dro til Clas Ohlson for å kjøpe mer. Vi kjøpte også to limsifter som, da vi kom tilbake til kontoret, viste seg å være lilla. De var ganske kule. Jeg fikk brettet og festet alt, og fikk også festet på frimerker på alle bortsett fra 17 konvolutter. Til lunsj bestilite vi salat fra en take away-plass. Maten kom ikke før etter over en time, men den var kjempegod, da. Etterpå tok Sabine, Diana og meg med oss alle brev og pakker som skulle sendes, til postkontoret.

Det har vært veldig hyggelig å jobbe for CISV Norge. Alle har vært kjempesnille og lokalet er veldig fint. Jeg er veldig fornøyd med resultatet av plakatene, selv om de ikke ble helt sånn jeg hadde sett dem for meg. Jeg synes det er skikkelig koselig med musikken som alltid står på på kontoret og det blir ikke så morsomt å dra hjem, akkurat… Og så VET jeg at jeg får den beste presentasjonen neste uke, ettersom ingen andre kan si at de har møtt årets fredsprisvinnere!  Det har vært en fornøyelse å jobbe her, og jeg håper jeg får komme tilbake en annen gang. Jeg anbefaler virkelig å jobbe her for andre som skal ha arbeidsuke.

Publisert 13. desember 2013, 17:10 · Kategori: CISV Norge

2 kommentarer

 1. Hanne Vislie
  Posted 16. desember 2013 at 17:07 | Permalink

  Heia Ida!
  Du er flink, og jeg synes det er en topp idé å ta arbeidsuka på CISV-kontoret! Det burde flere gjøre! Dessuten var det bra for oss, for da fikk vi låne deg litt her hos oss…
  Lykke til med presentasjonen på skolen denne uka – jeg er sikker på at det går helt strålende!

  Klem, Hanne

  • Ida Fjellvær
   Posted 16. desember 2013 at 19:38 | Permalink

   Heihei!
   Jeg anbefaler helt klart andre å gjøre det, det var supert! Og så var det jo kjempekoselig å få komme på besøk! Menmen…Presentasjonen er i morgen, jeg er nestenferdig med å forberede meg. Det går helt sikkert fint.
   Ida

Legg igjen en kommentar

E-postadressa di blir aldri publisert eller delt. Obligatoriske felt er merka *