#Action2015

CISV Norge

CISV er en religiøst og politisk uavhengig barne- og ungdomsorganisasjon som arbeider for fred ved å skape større forståelse mellom mennesker fra ulike kulturer og nasjoner.

#Action2015

Action 2015_Foto Kristine Lindebø -46

Foto: Kristine Lindebø

Action 2015_Foto Kristine Lindebø -3

Foto: Kristine Lindebø

Den 15.januar 2015 møtte 15 15-åringer statsminister Erna Solberg som en del av den globale kampanjen Action2015. En av disse var Kristian Vist fra CISV Norge og Oppland.

Action/2015 mobiliserer folk over hele verden til å kreve en endring som sikrer rettferdighet og gjør at alle kan leve verdige liv, uten sult, vold, undertrykking, diskriminering, og som sikrer en bærekraftig utvikling. I 2015 skal verdens ledere bli enige om en ny klimaavtale og nye bærekraftsmål. Målet for Action2015 i Norge er å få den norske regjeringen til å spille en aktiv og progressiv rolle i arbeidet med å få på plass en sterk klimaavtale og ambisiøse bærekraftsmål i løpet av 2015. Du kan lese mer om kampanjen her.

 

Action 2015_Foto Kristine Lindebø -10

Foto: Kristine Lindebø

Action 2015_Foto Kristine Lindebø -13

Foto: Kristine Lindebø

Som en del av møtet med statsministeren fikk Kristian gitt et innlegg til statsministeren om betydningen av globalt vennskap. Du finner innlegget hans nederst i denne artikkelen.

CISV Norge er stolte av at Kristian tok denne muligheten og brukte det han hadde lært i CISV til å formidle et viktig budskap til vår statsminister.

Action 2015_Foto Kristine Lindebø -42

Foto: Kristine Lindebø

Hei Erna,

Jeg heter Kristian Aleksander Vist og representerer CISV Norge.

Jeg vil fortelle om tre ting.

Det første er at vi må samarbeide, og bli kjent med hverandre. Vi må akseptere hverandre på tvers av religion, politisk ståsted og landegrenser, og ikke ha fordommer. Barna er nøkkelen til fred, og vi kan gjøre en forskjell. 

Det andre er at vi må oss å dele. Når vi har et globalt samarbeid kan vi enklere dele ressurser. Ofte handler krig og konflikter om vann og annen ressursmangel. Det er min hjertesak. Samarbeid forebygger dette.

Det siste jeg vil si er at vi må handle nå! Det nytter ikke å sette seg et 15-årsmål, hvis ikke setter oss delmål. Lunta må brenne fra første stund. 

Publisert 20. januar 2015, 12:27 · Kategori: CISV Norge

Legg igjen en kommentar

E-postadressa di blir aldri publisert eller delt. Obligatoriske felt er merka *