RTF/TTT 2015 – Athen, Hellas

CISV Norge

CISV er en religiøst og politisk uavhengig barne- og ungdomsorganisasjon som arbeider for fred ved å skape større forståelse mellom mennesker fra ulike kulturer og nasjoner.

RTF/TTT 2015 – Athen, Hellas

Denne våren deltok Sissel Robertsen fra CISV Bergen på en Train the Trainers (TTT) under Regional Training Forum (RTF), i Athen, Hellas. Etter hjemkomsten møtte vi Sissel Robertsen for å høre hvordan det var å delta på RTF. RTF er internasjonale treninger for frivillige og du kan lese mer om dem her. 

Hvordan deltok du på treningen?

Høsten 2015 ble jeg valgt inn som ny ledertreningsansvarlig i CISV Bergen. Jeg har vært leder på Barneleir to ganger før,  men visste lite og ingenting om hva den nye oppgaven min egentlig innebar. Jeg var derfor veldig glad da jeg oppdaget at jeg kunne dra på kurs for å lære meg å trene trenere! Og enda gladere ble jeg da jeg skjønte at jeg kunne kurses i Hellas. Slik endte jeg opp med å dra på Train the Trainers (TTT) under Regional Training Forum (RTF) i Hellas påsken 2015. (Takk, CISV!)

Hvem andre var der fra CISV Norge?

Det var omtrent 120 personer fra CISV i Europa-, Afrika og Midt-Østen-regionen på RTF, og 20 av oss deltok på TTT. Norge var ganske godt representert, med Bruna Dias, Silje Christin Andersen (begge Step Up-komiteen), Susanne Schröder (Youth Meeting komiteen) og Even August Stokke (CISV Vestfold) som deltok på TTT sammen med meg, mens leder for CISV Norge, Ine Annett Jomaas, var der for å delta på Big International European/African/Middle-Eastern Meeting (BEAM), Eirik Nymo (CISV Oslo&Akershus) deltok på Risk Management Training og vår godeste EVSer Emanuele Fiocco og Tor-Øyvind Rand som skal være med i Colombia-prosjektet fra høsten av begge deltok på Seminar Camp Training.

DSC_0128 DSC_0007

Hvordan var det på treningen? Hva har du lært og hvordan vil du bruke det i fremtiden?

TTT ble ledet av Siri Tórgard fra Færøyene og Basma Hosny fra Egypt, som var gode veiledere for en mangfoldig gruppe med vidt aldersspenn og varierende erfaringsgrunnlag. Vi ble fort en sammensveiset gjeng som jobbet for å gjøre hverandre bedre! Det ble fem svært intense dager med mye jobb og lite søvn. Vi lærte treningsteknikker og lederskap, og vi fikk øve oss på å holde presentasjoner, jobbe i team og gjennomføre treningsopplegg. Men det viktigste lærdommen vi fikk med oss var likevel bedre kjennskap til oss selv som personer og som trenere. Selvinnsikten økte betraktelig, og jeg føler at jeg har gjort kvantesprang innenfor personlig utvikling. Kurset har derfor vært nyttig for meg både for den jobben jeg skal gjøre for CISV, men også på mange andre områder!

I tillegg til veldig lærerike treningssesjoner var det også fellesaktiviteter og sosialisering på kveldstid. Vi fikk benytte anledningen til å øke vår kunnskap om de ulike mulighetene man har innenfor CISV lokalt, nasjonalt og internasjonalt, og vi fikk bli kjent med mange mennesker som har ulike roller innenfor organisasjonen. Og man kan vel ikke lære noen bedre å kjenne enn under en karaokekveld? Dessverre for oss TTTere gikk mye av aktivitetene på den greske aften bort i planleggingstid, men vi kunne jo ikke være noe dårligere enn de andre på festen etterpå. Vi etablerte oss som de mest utholdne da flere av oss var blant de som holdt lengst ut, til tross for at vi hadde viktige ting å gjøre dagen etterpå. TTTere er nemlig superhelter som takler alt, både sene kvelder, tidlige morgener og tøffe treningsprogram, fordi vi har det supergøy og har et helt supert samhold!


Publisert 13. mai 2015, 12:15 · Kategori: Internasjonalt, RTF

Legg igjen en kommentar

E-postadressa di blir aldri publisert eller delt. Obligatoriske felt er merka *