Fra koordineringsgruppa til et Mosaic-prosjekt

CISV Norge

CISV er en religiøst og politisk uavhengig barne- og ungdomsorganisasjon som arbeider for fred ved å skape større forståelse mellom mennesker fra ulike kulturer og nasjoner.

Fra koordineringsgruppa til et Mosaic-prosjekt

Jeg hadde aldri tidligere hørt om CISV da jeg en høstdag i mitt første semester på Universitetet i Oslo oppdaget en lapp der det var spørsmål om å være med å lage en spennende og lærerik sommerleir for barn på et asylmottak og for andre barn fra mottakets nærmiljø. For meg var dette en viktig målgruppe. At barn som ikke er like privilegerte som andre barn i Norge også får et godt sommerferietilbud, og at de kan møtes med andre barn på en fantastisk sommerleir.

I tillegg ble jeg lokket av muligheten for å få lov til å bygge opp et prosjekt helt fra bunnen av. Det var utrolig lærerikt å være kun fire mennesker om å skaffe penger, sponsorer, leirsted, mat og alt utstyr selv. Vi tok kontakt med tre asylmottak og mange skoler i Oslo for å rekruttere barn. Vi hang opp lapper på universiteter og høyskoler for å skaffe flere voksne, og vi sørget for opplæring av de voksne slik at vi sammen kunne skape en trygg og innholdsrik leir for barna. 2007 var det aller første året til ”Verden i Oslo” og jeg er så utrolig stolt over hva vi fikk til og når jeg ser at prosjektet utvikler seg og blomstrer fremdeles i dag!

Elin Berstad Mortensen

Publisert 17. januar 2010, 09:52 · Kategori: Erfaringer, Mosaic

Legg igjen en kommentar

E-postadressa di blir aldri publisert eller delt. Obligatoriske felt er merka *