FNs Internasjonale Fredsdag

CISV Norge

CISV er en religiøst og politisk uavhengig barne- og ungdomsorganisasjon som arbeider for fred ved å skape større forståelse mellom mennesker fra ulike kulturer og nasjoner.

FNs Internasjonale Fredsdag

Den internasjonale fredsdagen, uoffisielt også kalt Peace One Day, markeres hvert år 21. september. Den promoterer fred i verden, spesielt fravær av krig og vold («In order to have peace every day, we need to show peace is possible on one day»). Dagen ble først feiret i 1982 i forbindelse med åpningen av FNs generalforsamling og har siden blitt markert av mange nasjoner, politiske grupper, militære grupper og folkeslag (i 2012 ca. 280 millioner mennesker fra 198 land markerte fredsdagen). I 2013 fremhevde Ban Ki-moon fredsutdanningens sentrale rolle i å skape verdensborgerskap og fredelige samfunn. CISV har vært med å markere denne dagen siden Peace One Day, en internasjonal organisasjon som fokuserer på å promotere den internasjonale fredsdagen, ble etablert i 2001.

I år, i samarbeid med AFS Norge, organiserte CISV Norge og Divers en stor begivenhet i Oslo sentrum. Folk hadde muligheten til å markere fredsdagen ved å svare på årets tema ‘Who will you make peace with?’ på store plakater som var stilt opp på Youngstorget. Det var også fargerike plakater med informasjon om CISV, AFS og Peace One Day. Resultatet var en vakker vegg med ulike svar på det vanskelige spørsmålet. Hundrevis av mennesker fikk lære mer om fredsdagen og CISV.

En lignende aktivitet ble holdt på CISV Norges nasjonale seminar NEO (Nettverk, engasjement og oppfølging), som fant sted samme helg som fredsdagen. I tillegg til Oslo organiserte CISV Norges medlemmer aktiviteter i Finnmark, Rogaland og Vestfold. Under kan du se flere bilder fra dagen.

Peace Day event in Oslo

Peace Day event in Oslo

CISV Info-stand

CISV Info-stand

Wall of Peace at Youngstorget in Oslo

Wall of Peace at Youngstorget in Oslo

Peace Activity at NEO

Peace Activity at NEO

Peace One Day and NEO

Peace One Day and NEO

Peace One Day at NEO

Peace One Day at NEO

Mikkel of the Divers group at the Peace Day event in Oslo

Mikkel of the Divers group at the Peace Day event in Oslo

Peace Day event in Oslo

Peace Day event in Oslo

EVS + Divers + CISV president at Peace Day event in Oslo

EVS + Divers + CISV president at Peace Day event in Oslo

Divers at the Peace Day event in Oslo

Divers at the Peace Day event in Oslo

Stickers for the Peace Day event in Oslo

Stickers for the Peace Day event in Oslo

Peace Day activity in Vestfold
Peace Day activity in Vestfold

Peace_Day_15_Vestfold Peace_Day_17_Vestfold

Rogaland

Rogaland

Rogaland

Rogaland

Publisert 3. oktober 2013, 12:37 · Kategori: CISV Norge, Peace One Day

Legg igjen en kommentar

E-postadressa di blir aldri publisert eller delt. Obligatoriske felt er merka *