IPP – en vinter langs Nilen

CISV Norge

CISV er en religiøst og politisk uavhengig barne- og ungdomsorganisasjon som arbeider for fred ved å skape større forståelse mellom mennesker fra ulike kulturer og nasjoner.

IPP – en vinter langs Nilen

egypt2

Denne vinteren deltok Mikkel Stokke fra CISV Vestfold på et International People’s Project (IPP) i Aswan, Egypt. IPP er et program som fokuserer på et spesifikt tema. Aktiviteten har en praktisk del, der deltakerne jobber med et konkret prosjekt i samarbeid med en partnerorganisasjon.  Programmet er for CISVere fra 19 år og oppover. Du kan lese mer om programmet her. Etter hjemkomsten møtte vi Mikkel Stokke for å høre hvordan det var å delta på et IPP.

egypt 5

1. Kort fortell hvor du var og hva prosjektet gikk ut på?

Jeg var i Aswan, sør i Egypt. Der bodde vi på et kulturelt senter som heter Fekra og ligger ved Nilen hvor vi hadde 3 prosjekter. Temaet var hovedsaklig tvangsflytting av nubiske stammer. Når staten valgte å bygge to demninger for å utnytte Nilens vannkraft til å produsere elektrisitet, var det flere små landsbyer som ble oversvømt og innbyggerne ble derfor tvangsflyttet. De tre prosjektene vi hadde var bærekraftig jordbruk, oppussing av et sted for å avholde workshops og arrangementer, samt dokumentasjon av nubisk kultur. Jeg valgte å delta på dokumentasjonen, der vi var rundt i lokalsamfunnet for å intervjue gamle og unge nubiere om kulturen deres, og hvordan de ønsker at den skal vidreføres i generasjoner fremover. Det resulterte i en liten digital bok og en liten dokumentar. Det var kjempelærerikt, og jeg tror vi alle har noe å lære av synet på livet og gjestfriheten til nubiere.

egypt4

 

2. Hvem deltok på din IPP?

Vi var totalt 22 deltakere fra Egypt, Brasil, Colombia, USA, Tsjekkia, Italia, Norge, Sverige, Danmark og Finland. Aldersgruppen var veldig mangfoldig med deltakere fra 19 til 55 år. Majoriteten var i alderen 20-30 år, men på en leir har alder fort liten betydning. En liten funfact: Vi hadde en gruppe på facebook i forkant, og etter et par år i CISV, så var det kun 1 av de 22 deltakere (27 med stab) jeg ikke hadde felles venner med.

egypt3

 

3. Hvordan er IPP forskjellig fra andre programmer til CISV?

Jeg ville sagt at IPP er et fint sluttprogram for det vi gjør i CISV. Vi drar ut i verden, ut av leirbobla og jobber praktisk med et prosjekt for å gjøre verden til litt et bedre sted. Vi bor selvfølgelig sammen, spiser sammen og jobber sammen, men uten noen andre å ha ansvar for blir det litt mer fokus på prosjektet og på personlig utvikling. Vil også nevne at mange av CISV programmene er ganske like i innhold med hvordan de foregår uansett hvor i verden man drar, mens et IPP er veldig forskjellig fra prosjekt til prosjekt, og blir dermed mer som en 3 ukers Mosaikkleir.egypt1

4. Vil du anbefale andre å delta på IPP?

Jeg vil anbefale alle som er over 19 år til å delta på et IPP! Jeg som aldri har vært delegat og kun har vært leder før fikk endelig en deltakeropplevelse. Det har vært veldig givende, og man får venner på en helt annen måte, da man har fokuset på hverandre istendefor å holde øye med delegasjonen sin. Jeg er faktisk overrasket over at ikke IPP er et mer ettertraktet program her i Norge, da dette er en fantastisk måte å bli kjent med CISV kulturen sin.

CISV Norge har to invitasjoner til IPP i Colombia i 2015. Man kan også ta kontakt om man vil delta på andre IPP. Du kan lese om alle prosjektene for 2015 her. 

Publisert 28. januar 2015, 09:41 · Kategori: CISV Norge, IPP

Legg igjen en kommentar

E-postadressa di blir aldri publisert eller delt. Obligatoriske felt er merka *