Gjesteinnlegg: Mer CISV i hverdagen!

CISV Norge

CISV er en religiøst og politisk uavhengig barne- og ungdomsorganisasjon som arbeider for fred ved å skape større forståelse mellom mennesker fra ulike kulturer og nasjoner.

Gjesteinnlegg: Mer CISV i hverdagen!

Lyst på mer CISV i hverdagen? Lyst å bli kjent med folk fra alle deler av verden? Lyst å bli utfordret både akademisk, fysisk og sosialt? Har du nettopp startet på videregående? Da er kanskje United World Colleges (UWC) noe for deg! UWCs grunnleggende idé er å fremme fred og bærekraftig utvikling gjennom utdannelse. Organisasjonen har 12 skoler spredt over hele verden, og hvert år har 40 norske elever muligheten til å dra til en av disse skolene. På hver UWC skole er det elever fra rundt 90 forskjellige land, og du lever og lærer sammen med dem i to år. Disse to årene er de siste to årene av videregående, og du avslutter studiegangen med International Baccalaureate (IB)-diplomet, et internasjonalt anerkjent diplom som gir generell studiekompetanse.

Gjennom begge de to årene, både i klasserommene og utenfor, er det mye fokus på samarbeid og internasjonal forståelse. Ikke sjeldent blir man konfrontert med synspunkter som er totalt forskjellige fra ens egne, og man blir nødt til å lære å forstå andres synspunkter og å lære å leve med disse. Ikke nok med at man blir konfrontert med andre synspunkter og kulturer, men gjennom denne konfrontasjonen forandrer man også seg selv og ser ting på nye måter.

Det kan kanskje høres skremmende ut å dra til den andre siden av verden i to år når man er seksten. UWC er imidlertid trygt, og man får tett oppfølging av lærerne, som til tider blir som foreldre. Der CISV fremmer fred gjennom å møte barn fra forskjellige deler av verden, tar UWC det et steg videre ved at man bor sammen med ungdommer fra forskjellige deler av verden over en lenger periode. Det er helt klart utfordrende, men definitivt verdt det.

Høres dette spennende ut? Så søk da vel! Søknadsfristen til UWC er 1. Februar 2014. Les mer om UWC på UWC Norges hjemmesider www.uwc.no eller ta kontakt med info@uwc.no

David Henning

Om David Henning:          

David var med på sin første CISV-leir utenfor Bergen som 11-åring. Da han var 14, dro han på summercamp i Argentina, som vakte en større interesse for det å møte andre kulturer og diskutere internasjonale problemer. Som 16-årin dro han som JC til Japan. Han synes dette var utrolig artig, og at det virkelig var spennende å være en del av ledergruppen på leiren.

 

Publisert 16. oktober 2013, 16:55 · Kategori: Gjesteinnlegg

Legg igjen en kommentar

E-postadressa di blir aldri publisert eller delt. Obligatoriske felt er merka *