Europeisk volontørtjeneste (EVS)

CISV Norge

CISV er en religiøst og politisk uavhengig barne- og ungdomsorganisasjon som arbeider for fred ved å skape større forståelse mellom mennesker fra ulike kulturer og nasjoner.

Europeisk volontørtjeneste (EVS)

I høstferien arrangerte CISV Norge ett av årets ankomstseminarer for innreisende frivillige gjennom Europeisk volontørtjeneste (EVS).

Seminaret fant sted på Romarheim skule hvor 23 flinke ungdommer (fra Belgia, Tyrkia, Frankrike, Østerrike, Tyskland, Spania, Ukraina, Ungarn, Romania, Portugal, Italia og Tunisia) tilbrakte en uke full av workshoper, aktiviteter, ikke-formell læring, nye venner og masse regn. De skal jobbe for diverse organisasjoner over hele landet og formålet med seminaret var å støtte de frivillige i forberedelsen til deres EVS-prosjekter og opphold i Norge i det kommende året. I tillegg til praktisk informasjon om Erasmus+ og EVS, fikk deltakerne muligheten til å oppleve et tverrkulturelt miljø, være med i et fellesskap av likesinnede og bygge nettverk.

Gjennom EVS-ordningen kan unge mellom 17 og 30 år jobbe frivillig i Europa i opp til 12 måneder. Kostnader til reise og opphold er dekket, samt forsikring og lommepenger, og det er ingen krav til formell utdannelse. Prosjektene man kan jobbe med omhandler alt fra barn og ungdom, kunst, kultur, idrett, sosial integrering, miljø og mye mer. EVS er en unik måte å oppdage en annen kultur og lære et annet språk på, en fantastisk anledning til å bidra til lokalsamfunnet og samtidig få verdifull arbeidserfaring.

CISV Norge hadde sin første EVS-frivillig i 2010 og har siden tatt imot 14 EVSere. Våre dyktige frivillige er et viktig tilskudd til og en ekstra ressurs i vårt arbeid. De jobber fulltid på CISV Norge sitt kontor i Oslo hvor den vanlige arbeidsdagen består av praktiske og administrative oppgaver. I tillegg, bidrar de til ulike prosjekter: de arrangerer Verden i Bergen (sammen med Kompaz), har vært stab på NJC og den første CISV Global Conference, hjelper til med Overlappingseminaret, Januarmøtet, Høstmøtet og Landsmøtet; noen av dem har vært stab på CISV-leirer i Norge eller ledere av norske delegasjoner. Men kanskje det mest spennende ved EVS-programmet er muligheten til å drive eget prosjekt hvor EVSerne er ansvarlige for både idé og implementering. Prosjektene deres har inkludert blant annet mobilappen Peace To Go, The CISV Cookbook, brettspillet Athena, promomateriell og mer. I år har CISV Norge to nye EVSere, Marie-Céline fra Belgia og Ciro fra Argentina. Finn ut mer om deres opplevelser i CISV Norge / Oslo / Norge ved å følge deres blogg.

For å lære mer om EVS og hvordan du selv kan delta, ta en titt på Aktiv Ungdom sin hjemmeside.

Publisert 29. november 2017, 14:43 · Kategori: Ukategorisert

Legg igjen en kommentar

E-postadressa di blir aldri publisert eller delt. Obligatoriske felt er merka *